čtvrtek 13. srpna 2015

Pokusy být aktivní

Po plavání na koupališti, v bazénu i ve vaně a nejrůznějších dalších snahách poskytnout cvrčkům správnou letní zábavu došlo též na delší čas plánovanou a neustále odkládanou aktivitu zvanou: mokrý písek.
Máme totiž normální písek venku.
Ovšem v těch vedrech se mi zazdálo, že třeba v koupelně bude holkám líp.
Velký hit mezi matkami, které na internetu popisují, jak jednoduchým smícháním patřičného množství hrubé mouky a slunečnicového oleje vzniká geniální hmota na tvorbu báboviček, jež malé tvůrce zabaví na celé dlouhé předlouhé hodiny... Neodolala jsem a mísila.
Realita následujících hodin:
Tvorba báboviček na vymezeném prostoru pekáče 5 min., sotva jsem si stihla dát jedno rychlé studené kafe.
Pak se mastný píseček dostal z pekáče do vany, postupně se sypal po podlaze v koupelně. Lumpačky zjistily, že to skvěle klouže... Zábava na dalších 5 min.
Odcházím si nachystat vysavač.
Párkrát došly upatlané ručky otřít do kapesníčků v kuchyni, písek byl najednou všude a s ním i neplánovaná klouzačka v celém obydlí.
Nezbývalo, než se hmoty urychleně zbavit, než pronikne jako chobotničky do dalšího (druhého) patra...
Holčičky se dobrovolně ponořily do vaničky a hrály si na potapěče, což je nejlepší aktivita v tomto období. Nejlepší, protože je baví až 20 min. a  hlavně z mé strany vyžaduje nejméně úsilí.
Na adresu mokrého písečku podotýkám: Nikdy více! Vytřepávání z vlasů a šatstva a luxování - 20 min. A stejně vypadala koupelna poněkud mastně, takže musel přijít na řadu hadr na tyči. Dalších minimálně 30 min. Uff! Zábava na skoro celé odpoledne. Vlastně na tom internetu nepřeháněli...

Žádné komentáře:

Okomentovat